Kantoorverlichting

Bedrijf of project, gemeentekantoor Amsterdam

1500m2 kantoorruimte van gemeente Amsterdam is circulair verbouwd. Het nieuwe interieur combineert functionaliteit met een huiselijke sfeer. Contrast tussen koele kleuren/materialen en warm hout zorgt voor een mooie spanning en tevens balans. SPOT ON heeft een lichtplan gemaakt voor de kantoorverlichting dat hier naadloos bij aansluit. Om de ruimte een minder zakelijke uitstraling te geven is gekozen voor algemene verlichting met iets warmere lichtkleur en betere kleurweergave dan gebruikelijk in kantoren. De accentverlichting benadrukt de gebruikte materialen en het contrast daartussen. Het ruw betonnen plafond van een voormalige archiefruimte wordt industrieel uitgelicht en de houten panelen krijgt een warme ‘wash’. Bestaande hang- en burolampen zijn waar mogelijk opnieuw gebruikt. Het energieverbruik wordt gereduceerd met dimbare energiezuinige led armaturen en aanwezigheidssensoren op alle kantoorverlichting. Interieurontwerp: Stelt Design/Studio Wij.

1500m2 of office space of an Amsterdam municipal office has been converted circularly. The new interior combines functionality with a homely atmosphere. A contrast between cool colours / materials and warm wood provides a nice juxtaposition and also a balance. The lighting plan of SPOT ON fits in seamlessly with this. In order to give the room a less business-like appearance, it was decided to use general lighting with a slightly warmer light colour and a better colour rendering than usual in offices. The accent lighting emphasizes the materials used and the contrast between them. The rough concrete ceiling of a former archive room is industrially highlighted and the wooden panels receive a warm “wash”. Existing pendant and desk lamps have been reused where possible. Energy consumption is reduced with dimmable energy-efficient LED fixtures and presence sensors on all lighting. Interior design: Stelt Design/Studio Wij.

© 2019 SPOT ON lichtontwerp Designed by WPlook Studio