Over: 10x SPOT ON lichtontwerp

1. Paulo van Cuijck

Aangenaam. Ik ben Paulo, eigenaar van SPOT ON lichtontwerp. Ik vind het elke keer prachtig om te zien hoe licht de sfeer of het karakter van een ruimte een enorme boost geeft. En mijn opdrachtgevers blij verrast zijn door het eindresultaat. Naast mijn opleiding en ruime ervaring in architectonisch lichtontwerp en ruimtelijke vormgeving, ben ik ook afgestudeerd als milieukundige. Dit vertaalt zich in vindingrijke, slimme en duurzame op maat oplossingen.

2. Lichtontwerp

SPOT ON lichtontwerp helpt organisaties en particulieren om de werkomgeving, het verblijfsplezier of woongenot te versterken met verlichting. Vaak zoekt men het hierbij vooral in het design van armaturen. Zonde want er kan zoveel meer met licht. Met mijn ontwerpen bereikt u de beoogde lichtoplossing. Bovendien bespaart u energie, voorkomt u lichthinder of verblinding in een binnenruimte, of lichtvervuiling in een buitenruimte.

3. Maatwerk

Samen bespreken we uw wensen. Vervolgens schep ik de gewenste lichtsituatie in uw binnen- of buitenruimte. Functioneel, karakter- of identiteitsversterkend, belevend, duurzaam, energiezuinig, gebruikscomfort: wat belangrijk voor u is.

4. Creatieve oplossingen

Licht maakt of breekt een ruimte. Het is fascinerend om te zien hoe het lichtontwerp een groots effect heeft op de ruimte. Zelfs met beperkte middelen. Ik wil altijd het maximale uit een ruimte halen, deze op bijzondere wijze voor het voetlicht brengen. Een goed lichtontwerp is gelaagd. Natuurlijk moet de lichtval functioneel zijn én bij voorkeur ook verrassend. Ik zorg voor subtiele effecten en contrasten, benadruk bijzondere elementen, vormen en materialen met licht, en laat kleuren sprankelen.

5. Duurzame ontwerpen

Als afgestudeerd milieukundige is duurzaamheid voor mij geen modewoord. Het is een serieus onderdeel van mijn ontwerpproces. Ik kies voor energiezuinige armaturen en aansturing. En zorg ervoor dat deze geen of minimale lichtvervuiling en lichthinder veroorzaken en flora en fauna niet worden verstoord.

6. Verlichtende werkwijze

Ook mijn manier van werken is gericht op verlichting. Ik bewaak het proces van ontwerp tot realisatie en zorg ervoor dat de ontwerpen technisch haalbaar zijn. Indien nodig stem ik af met bijvoorbeeld uw aannemer, interieurarchitect of elektricien. Ook kan SPOT ON lichtontwerp voor u een op maat team samenstellen met de juiste professionals.

7. Merkonafhankelijk

SPOT ON lichtontwerp garandeert u de beste lichtoplossing binnen uw budget. Ik werk dan ook merkonafhankelijk en ga voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Op basis van het objectieve advies, koopt u vervolgens zelf de armaturen in. Wél zo voordelig en transparant.

8. Internationale ervaring

Mijn lichtkennis heb ik opgedaan aan de Kungliga Tekniska Högskolan in Stockholm. Daarna heb ik ruim 2 jaar bij een lichtstudio in Londen de fijne kneepjes van het vak geleerd. Sinds 2015 werk ik als SPOT ON lichtontwerp aan mooie uiteenlopende projecten voor nationale en internationale opdrachtgevers.

9. Bedrijfsnaam

Toen ik als architectonisch lichtontwerper in Londen werkte, kreeg ik 2 keer als reactie op mijn ontwerp: that was really spot on. Ofwel: midden in de roos. Dus toen ik in 2015 mijn eigen bedrijf ging oprichten, was de bedrijfsnaam snel gekozen. Met Spot ON lichtontwerp zet ik ruimtes in de spotlights en overtref ik het liefst de verwachtingen van mijn opdrachtgevers.

10. Unieke ruimtes

Mijn vak brengt me op bijzondere plekken: monumentale en moderne panden, zelfbouwhuizen, oude scheepswerven, landgoederen. Mijn opdrachtgevers zijn al even divers. Zo is ook uw werk- of woonomgeving uniek. Het eigen karakter en de unieke mogelijkheden hiervan bespreek ik graag met u en buit ik graag slim uit.